Gör dina smycken personliga

Att addera accessoarer kan få vilken vardagsklädsel som helst att kännas lite extra lyxig. Ett diskret armband, maffiga halsband eller färgglada örhängen, valmöjligheterna är många. För att sticka ut lite extra finns det flera knep för att göra sina smycken mer personliga.

pexels godisable jacob 1191531 - Gör dina smycken personliga

Val av material

När det kommer till val av material finns det en uppsjö att välja mellan. Det är lätt att fastna vid tanken att alla smycken är gjorda av metall, och smycken i silver eller guld kan vara nog så fina. Det finns dock mängder av andra material att välja på om man vill ha något annat. Läder är ett material som är populärt att använda för exempelvis armband. Här kan man även stansa in sitt namn eller en textrad man gillar för att verkligen göra det unikt. Pärlor kan användas till de flesta smycken; halsband, armband och örhängen. De går att variera i oändlighet, då det finns mängder av färger, modeller och material att välja mellan. Till örhängen kan fjädrar användas, och eftersom ingen fjäder är den andra lik, blir smyckena verkligen unika.

pexels pixabay 458766 - Gör dina smycken personliga

Designa själv

Att designa sitt eget smycke är ett sätt att göra det ännu mer personligt och unikt. En möjlighet att göra detta är att beställa ett halsband med sitt namn, eller varför inte köpa ett till någon du tycker om? Det är garanterat en uppskattad present. Namnhalsband blev återigen populära efter att Carrie Bradshaw i serien “Sex and the City” bar ett sådant. Vill man ha ett billigare alternativ till guld och silver kan man välja ett guldpläterat halsband. Smycket är då tillverkat i metall och har sedan belagts med ett överdrag av guld.