Öppna din egen webbshop och sälj dina smycken

katy ward HGa7kULkQWY unsplash - Öppna din egen webbshop och sälj dina smycken

Är du en av dem som både gör dina egen smycken och köper hos etablerade butiker? I så fall kanske du vill ta din hobby till nästa nivå och även sälja dina egentillverkade smycken i din webbshop. Idag är det enkelt att bygga upp en egen hemsida eftersom det finns många program på nätet som fungerar som en mall. Det kan både bli en bra sidoinkomst och en chans att etablera ditt eget varumärke i smyckesbranschen. Dock är det viktigt att webbshoppen ger ett seriöst intryck för att få folk att handla där. Du bör tänka på allt från uppbyggnad till design och hur smyckena ska visas upp.

Erbjud flera betalningsmetoder

christiann koepke WiE01mC9AtY unsplash - Öppna din egen webbshop och sälj dina smycken

Om du vill få dina smycken sålda är det viktigt att dina kunder kan välja mellan flera olika betalningsmetoder som de anser vara trygga. Några av de vanligaste är Klarna och bankkort. En betalningsmetod som fått mycket uppmärksamhet på sistone är kryptovalutan Bitcoin. Det kan du också erbjuda om du vill ha lite mer ovanliga alternativ. Läs gärna på om att köpa bitcoin för att se om det är bra alternativ för din webbshop.

Ge tips till kunderna

brooke cagle kElEigko7PU unsplash - Öppna din egen webbshop och sälj dina smycken

Utnyttja gärna ditt intresse för smycken och ge tips till kunderna om hur de kan bära dem. Denna typen av extra service uppskattas och kan få dem att återkomma. Det får dem även att stanna längre på din hemsida/webbshop vilket gör att de kanske kollar in dina smycken lite extra. Skriv några köpguider och lägg upp dem på hemsidan i anslutning med de smycken som du säljer. Det är en chans att öka försäljningen.