Ta hand om dina silversmycken

pexels terje sollie 298852 - Ta hand om dina silversmycken

Man kan säga att det finns två, eller tre, olika typer av silversmycken. Silverpläterade, de som tillverkas av sterlingsilver samt titan och rostfritt stål. Det sistnämnda är dock en typ av smycke som inte alla anser vara silversmycken eftersom de är egentligen tillverkade av andra material. De har dock ett liknande utseende. Oavsett vilken sorts smycke du har rekommenderas det att du sköter om dem för att behålla formen och skönheten på dem. Här nedan kommer några tips på hur du tar hand om dina silversmycken på rätt sätt.

Skötselråd för silversmycken

pexels engin akyurt 1458867 - Ta hand om dina silversmycken

Det finns flera faktorer som kan leda till att dina silversmycken missfärgas och/eller går sönder. Det rekommenderas att du förvarar de i en tätslutande påse när du inte använder de. Saker som kan leda till att smyckena missfärgas är bland annat fukt, hudlotion, hårspray och fukt. Ett bra tips är att du alltid tar på dig dina smycken sist när du gör dig redo för dagen. “Sist på och först av” är ett gott råd. En annan rekommendation är att du torkar av dina smycken efter användning.

pexels midia 1454171 - Ta hand om dina silversmycken

När det kommer till silverpläterade smycken bör du vara extra försiktig. Skulle de blivit missfärgade kan du polera de försiktigt med en mjuk torr linnetrasa eller putsduk. Var dock väldigt försiktig eftersom ett mer kraftigt gnuggande kan slita ut pläteringen. Skulle missfärgningen inte försvinna med ett försiktigt polerande kan du lägga dina silversmycken i ljummet vatten plus lite diskmedel. Doppa det antingen ett par gånger eller låt det ligga en stund och sedan lufttorka.